obserwatorzy

niedziela, 26 lutego 2017

kurczak na butelce

witajcie:)
Dziś niedziela więc może być pyszne drugie śniadanie połaczone z obiadem :)kurczaczek zaczął tydzień i kończy :)własnie wstawiłam:)
Mój przepis nacieram kurczę w całości solą/potem majerankiem i przyprawa do kurczaka ja preferuję z Lidla....odstawiam na chwilę lub dwie i do piekarnika na 2 godziny termoobieg 180 st.
ja wstawiam na blaszkę żaroodporną polaną wodą bo gdy puszczają tłuszcze na suchą śmierdzi i się pali/do pticy po godzince zaglądam czy nie odfrunęła i nakłuwam widelcem wszędzie aby upuścić więcej tłuszczów....kurczak jest pyszny i soczysty:)najlepsza do tego sałaty misk i feta:)uwielbiam







Dodatkowo mam dziś muszle z sosem bolońskim zapiekane z serem żółtym:)



Buziaczki na niedzielę dla Was dziękuję ,że zaglądają niektórzy i dodają dobre słowo:)


15 komentarzy:

  1. Matko, takie pyszności z rana o-O :) Aż mnie skręca z głodu :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale musi być pychotka...
    Smacznego!

    OdpowiedzUsuń
  3. tak to pysznie wygląda, że aż się głodna zrobiłam!

    OdpowiedzUsuń
  4. Reniu, ależ pyszności dziś u Ciebie :D Chętnie bym się dołączyła do takiego obiadku :0
    Buziaki serdecznie, Agness <3

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam takiego kurczaka!!Ja robię w ten sposób,że w 2l wody rozpuszczam pól szklanki soli i pół szklanki cukru i moczy się 24 godziny a potem opłukuję i nacieram przyprawami ale już bez soli i nakładam na butelkę z piwem-niebo w gębie:)Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  6. Reniu ale narobiłaś mi smaka!!! :D

    OdpowiedzUsuń
  7. Lubię kurczaka na butelce za to ,że jest mało kłopotliwy w przygotowaniu :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Ale smakowicie u Ciebie. Jakoś nigdy kurczaka nie piekłam w całości. Muszę koniecznie spróbować.

    OdpowiedzUsuń
  9. Też muszę spróbować tego sposobu.Kurczak wygląda przepysznie!

    OdpowiedzUsuń
  10. ślinka cieknie i na jedzonko i na króliczka

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za pozostawiony komentarz:)